IStockphoto

Пролетта е времето, в което се разделяме с козметиката, предназначена за по-студените дни и я заменяме с нова. Тя трябва да ексфолира, да омекотява и подхранва кожата в дълбочина. Освен това е хубаво сред продуктите да имаме и такъв със защитен фактор. Търсейки най-подходящите, със сигурност ще попаднете на публикации за маслото от манго, което много бюти влогъри препоръчват през последните няколко седмици.

 
Въпросният продукт се извлича от семената на растението Mangifera Indic. Подобно на кокосовото, има твърда консистенция, а когато се загрее, започва да се топи. Съдържа голямо количество от витамините А, С и D, както и антиоксиданти, които са чудесни за здравето на кожата. То е и източник на фолиева киселина, калий, калций и бета-каротин.
 
Предимството на маслото е, че е подходящо за всеки тип кожа. Освен това става и за включване в рутинната грижа за косата.

Кои са най-големите ползи от употребата на масло от манго?

1. Не е комедогенно
 
Маслото от манго не съдържа съединения, които дразнят кожата и причиняват образуването на комедони. Ето защо става за използване при всеки тип, дори и при чувствителна.
 
Все пак има и някои изключения – ако имате по-упорито акне, е добре да се консултирате с дерматолог, преди да започнете да го използвате.
 
Не съдържа съединения, за които е известно, че дразнят кожата, дори ако вашата е чувствителна.
 
2. Предпазва от UV лъчи
 
Мангото съдържа салицилова киселина и антиоксиданти, за които е доказано, че предпазват кожата от увреждане от слънцето, пише Healthline.
 
Най-голямото предимство на маслото от манго е съдържанието на витамините С и Е. Проучване от 2012 г. показва, че когато се комбинират въпросните съставки защитават от някои увреждания от околната среда, сред които и вредните слънчеви лъчи.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase