IStockphoto

Независимо дали обичате или мразите гъби върху пицата си, те имат множество здравословни ползи за тялото, включително и за кожата.

 
Ако много се интересувате от козметика, вероятно сте запознати с хиалуроновата киселина. Съставката е популярна сред марките за грижата за кожата и дерматолозите, тъй като е полезна за запазване на хидратацията и борбата с множество проблеми. Е, tremella fuciformis, известна още като снежна гъба, е хидратираща съставка, която действа на принципа на хиалуроновата киселина и привлича влагата към кожата. Това я превръща във впечатляващ хидрататор, задължителен за всеки от нас.
 
Въпреки че през последните години марките за грижа за кожата улавят ползите от екстракта от снежни гъби, той често се среща в китайските десерти и е дългогодишен продукт в азиатската медицина и традициите в грижата за кожата, тъй като може да се похвали и с лечебни ползи.
 
Според козметичния химик Джинджър Кинг, снежните гъби са много популярни в азиатските страни, като често могат да се намерят и в десертите, предлагани в китайските ресторанти.
 
„Този екстракт има превъзходни овлажняващи предимства, а също така помага за изсветляване на кожата. През последните години потребителите признават, че гъбите са адаптогени, които могат да помогнат за намаляване на стреса“, допълва Кинг пред InStyle.
 
Още за полезните свойства на гъбите в грижата за кожата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase