IStockphoto

Омазняване, пъпки, зачервяване, сухота... Това са част от проблемите, които всички ние имаме през зимата. Едни са породени от храненето, а други – заради употребата на някои медикаменти, начин на живот и замърсяванията от околната среда. Друг е въпросът, че носим маски, а в контакта с лицето, те могат да причинят раздразнения. С настъпването на пролетта може да се опитаме да променим това, но преди козметиката за новия сезон, е добре да си направим пречистване.

Макар и все още затворени у дома заради поредните мерки, не бива да прекаляваме с вредните храни. Пържените и тестени изделия, както и например млечните продукти, са основни фактори за появата на комедони. Затова, вместо да продължаваме да поръчваме пици, дюнери или пък китайска храна, е препоръчително да си обърнем внимание и детоксикираме не само тялото, а и душата. Така и кожата ни ще се изчисти и ще стане по-здрава и хубава.
 
Как да се храните, за да имате по-хубава кожа?
 
Направете си детокс
 
Състоянието на кожата „говори“ много за това имате ли нужда от детоксикация или не. Ако имате доста пъпки по лицето, а и по други части, ако лицето ви е загубило своята руменина и е пълно с черни точки, то трябва да вземете мерки, за да възвърнете баланса на нейното pH.
 
Още преди навън цветята и дърветата да цъфнат и да донесат със себе си алергии, променете хранителния си режим, за да намалите токсините.
 
Елиминирането или намаляването на по-тежки храни, които сте хапвали докато е било по-студено, ще ви помогне значително. Увеличете приема на продукти, които са признати с естествените си детоксикиращи свойства. Например авокадото или джинджифилът. Направете си напитка с настъргания корен и лимон, която да пиете всеки ден на гладно. Може да разчитате и на прясно изцеден сок от цвекло или зелен чай, с които постепенно кожата ви ще се промени.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 
 
Не пропускайте и дигиталното събитие „Светът на Tialoto“, за получите още съвети за грижата за кожата. То ще бъде на 31 март от 14:15 часа, на живо във Facebook. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase