БГНЕС

Ние твърдо смятаме, че възрастта е просто едно число, което не трябва да ни пречи да живеем на пълни обороти. Въпреки че много хора се страхуват от остаряването, има няколко положителни момента, които идват именно с този процес.

След като навършат 40 години, повечето жени са израснали и са започнали да вярват все повече в себе си и в собствените си възможности. Започват да се отказват от преследването на тенденции и изграждат личен стил, който отразява самоуверената жена, в която са се превърнали. Жена, която знае коя е и какво харесва.
 
Освен със собствен стил, жената над 40 години създава и собствена прическа, която да отразява емоциите и настроенията ѝ. Все пак, трябва да имаме някакви идеи, от които да черпим поне основно вдъхновение за формата на косата си. „Единственото нещо, което жените над 40 трябва да избягват, е прибягването към стил, който не е автентичен за тях“, казва стилистката Стейси Цицерон пред InStyle. Тя допълва, че дамите не трябва да се крият от възрастта си, а да я показват с гордост дори и чрез прическата си.
 
Ето няколко идеи за прическа, които да пробвате, когато стигнете 40
 
Къдрав боб
 
Няма строги правила за това какъв тип коса трябва да има жената над 40 години. Тя просто трябва да се концентрира върху това коя прическа отговаря на нейния начин на живот, избора ѝ на стил и най-важното – нейният тип коса. Вземете пример от Трейси Елис Рос, която доста често сменя прическата си, но винаги успява да изглежда стилна и уверена.
 
Според стилистката на звездите Мишел Султан, най-добрият стил за не много дълга коса, е класически боб, защото той може да се носи накъдрен или изправен. За да придадете красив обем на косата си, като този на Трейси, трябва да се уверите, че къдриците са хидратирани и овлажнени, за да постигнете най-доброто извиване.
 
Султан препоръчва дълбоко овлажняващо лечение след къпане. Обикновено тя посяга към интензивната маска за възстановяване на къдриците, последвана от подхранващ спрей и завършвайки със стилизиращ гел или мус.
 
Блестящи вълни
 
От друга страна, същият този класически боб може да се носи както го направи Мишел Обама по време на встъпването в длъжност на президента Джо Байдън.
 
За да овладеете блясъка на бившата първа дама, Султан препоръчва продукти за оформяне на косата, като олио за подобряване на блясъка и за намаляване на хвърчащите косъмчета. „Най-важното е, независимо на каква възраст сте, косата ви да изглежда здрава и в най-доброто си състояние. Това, според мен, излъчва увереност“, казва Султан пред InStyle.
 
Още подходящи прически при дамите на 40 ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase