Снимка: БГНЕС
Бионсе, която имаше общо девет номинации в различните категории, грабна "Грами" на церемония в Лос Анджелис за най-добър видеоклип за песента "Brown Skin Girl", в което е с деветгодишната си дъщеря Блу Айви. Тя си сподели приза за най-добро рап изпълнение с Меган Ди Сталиън заради участието си в нейната песен "Savage". Самата Меган триумфира в кетегорията за най-добър нов изпълнител. Третото "грамофонче за Бионсе бе в категорията за най-добро ар енд би изпълнение за "Black Parade".
 
Тейлър Суифт грабна приза за албум на годината. Попзвездата беше наградена за албума си "Folklore". 31-годишната Суифт стана първата изпълнителка, която взима наградата за албум на годината за трети път. Наградата за запис на годината отиде у Били Айлиш за "Everything I Wanted".
 
Лейди Гага и Ариана Гранде победиха в категорията за най-добър дует или групово изпълнение с песента "Rain on Me". Едни от претендентите за наградата в нея бяха корейската група "Би Ти Ес", като очакванията бяха за пробив за азиатската поп музика.
 
Кание Уест получи "Грами" за най-добър съвременен християнски албум за "Jesus is King".
 
Заради пандемията тази година церемонията се провежда в хибриден вариант с участия на живо и предварително записани клипове, а водещ бе комикът Тревър Ноа.
 
Музиката към филма "Жокера" спечели "Грами" за най-добър саундтрак.
 
Награда получи и песента "No Time to Die", изпълена от певицата Били Айлиш, към едноименния филм за Джеймс Бонд. Тя беше отличена в категорията за най-добро произведение, написано специално за филм.
 
Хибридната церемония включваше както изпълнения на живо, така и предварително записани, и се проведе без обичайното многолюдно присъствие на изпълнители и представители на звукозаписната индустрия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase