Кадър: YouTube

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално, пише makpress.mk.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия.

Определени кадри от клипа му обаче предизвикали негативни реакции сред македонската общественост.

Ставало дума за това, че в един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Клипът е заснет на различни места - в студио „Феймс“, част от сцените са в Даут паша хамам в Скопие, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града, пише още makpress.mk.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase