Снимка: Istock

Продукти:

1 охладено бутер тесто
6 ябълки
2-3 моркова
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела на прах
100-150 г счукани сурови ядки по ваш избор
2-3 с.л. масло

Приготвяне:

Ябълките се настъргват заедно с морковите. В добре загрят тиган разтопете маслото и ги добавете. След като са леко поомекнали може да им добавите захарта, канелата и накиснатите стафиди. Гответе още няколко минути, докато съставките се комбинират и захарта се разтопи. Премахнете от огъня и добавете ядките. Оставете сместа да изстине, след което я разпределете върху бутертестото и завийте внимателно. Когато слагате плънката, в случай че е останало повече течност, не я добавяйте. Може да сервирате щрудела със сладолед и да ползвате тази течност за заливка. Направете леки разрези с нож отгоре върху тестото и намажете с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Поднесете щрудела поръсен с пудра захар. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase