Джеф Безос и Макензи Скот. Снимка: архив, БГНЕС

Макензи Скот – бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос, с когото тя се разведе преди две години, и която е една от най-богатите хора в света, се омъжи за преподавател от училището на децата си, съобщиха Ройтерс и Би Би Си.

Макензи Скот е една от най-богатите жени в света. Тя е изявен филантроп - дарила е повече от четири милиарда от състоянието си.

Новината за брака й с Дан Джует беше обявена на филантропския сайт Giving Pledge, като Джует обещава да се присъедини към организацията и да дарява голяма част от приходите си.

Още по темата

"Дан е страхотен и аз съм щастлив и развълнуван и за двамата", каза Джеф Безос.

Макензи Скот беше омъжена за Джеф Безос 25 години. Тя му е помогнала да създаде Amazon през 1994 г. Написала е и два романа.

На авторската й страница в Amazon пише, че живее в Сиатъл с четирите си деца и съпруга си Дан. Той преподава в престижното училище на децата й.

Когато Джеф Безос и Макензи Скот се разведоха през 2019 г., той беше най-богатият човек в света. Според споразумението за развода тя получи четири процента от дяловете в Аmazon.

Макензи Скот, която е на 50 години, сега е на 22-о място по богатство в света с 53 милиарда долара според "Форбс". Джеф Безос отново е начело на класацията със 177 милиарда.

През декември миналата година Макензи Скот заяви, че през предишните четири месеца е дарила 4,1 милиарда долара на хранителни банки и благотворителни фондове заради пандемията от COVID-19. Преди това тя дари 1,7 милиарда за каузи като расово равенство, права на ЛГБТ общността, обществено здравеопазване, борба с климатичните промени.

Кампанията Giving Pledge е лансирана през 2010 г. от Уорън Бъфет и Бил и Мелинда Гейтс. Тя насърчава най-богатите хора в света да даряват по-голямата част от състоянието си за филантропия.
 

Коментари Напиши коментар

29

Левтер

преди 6 месеца

Явно учителя много не подбира,като я гледам на какво прилича, хъхъхъ...

28

До анонимен 13

преди 6 месеца

Братле много си... Жената е с Безос отпреди да стане дори милионер! Помага му за създаването на компанията. То и си го казват в статията ама кой да чете. Бай ти *** тряя па да се изходи звучно ...

27

Анонимен

преди 6 месеца

Деб илите дето плюят да излязат малко да видят свят, да общуват с хора и да осъзнаят какви деб или са! Много Бай Ганьо в тъ панаристан затова никога няма да се оправи тая страна....