Музиканти от цял свят се обединиха в създаването на химн на борбата срещу COVID-19. Как България се включи в мащабния проект разказват текстописецът и художник Иван Тенев и композиторът и пианист Артур Надосян.
 
"Това е песен за възкресение, прераждане на света - това, което се случва след тази гадна болест. Старах се да бъда максимално близо до темата на оригиналния текст. Приятелка преведе буквално текста от италиански", сподели Иван Тенев в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Той добави още, че авторът на оригиналната песен е написал благодарствено писмо до страната ни, а аранжимента на Надосян е определил като един от най-добрите.
 
"Ние сме направили всичко с много любов, оттук нататък съдбата на песента зависи от вас, които водите предаванията. Вече се пуска по всички канали", заяви текстописецът.
 
По думите му "тази буря ще ни огъне, но няма да ни пречупи".
 
Същото мнение споделя и композиторът на песента Артур Надосян, който отбеляза, че "всяко зло си има своя край".
 
"Музиката и изкуството винаги са обединявали хората. Разбира се, всяко зло си има своя край и очакваме всичко да се възстанови, време е да се оправят нещата", подчерта Надосян.
 
Това не е първият път, в който двамата работят заедно. Споделят, че музиката ги е събрала, а две от най-новите песни в репертоара на Лили Иванова също са техни.
 
"Протегнахме ръка и на много млади изпълнители и се надявам, че ще продължаваме", каза Иван Тенев.
 
Той коментира и премиите от държавата като нещо, което не е вярвал, че ще дочака да се случи.
 
"Направени са пропуски, но смятам, че списъкът ще търпи корекция. Даже не вярвах, че такова нещо може да се случи. Благодарности към Министерството на културата, още не мога да повярвам, че такова нещо дочакахме да се случи", посочи текстописецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase