Снимка: istock

Продукти:

6 супени лъжици зехтин
1 и ½ супени лъжици червен винен оцет
1 и ½ супени лъжици балсамико
1 скилидка чесън, пресован
1 супена лъжица майонеза
Сол и черен пипер на вкус
1 глава къдраво зеле
50 г слънчогледови семки
2 броя авокадо, почистени и нарязани
Няколко зрънца бяло грозде
 
Приготвяне:
 
За да направите дресинга, смесете зехтина с двата вида оцет, чесъна и майонезата. Разбъркайте добре. Овкусете със солта и пипера. Разбъркайте добре. В отделна купа смесете нарязаното къдраво зеле със слънчогледовите семки. Поръсете с дресинга. Разбъркайте. Отгоре подредете нарязаното авокадо и зрънцата грозде. Сервирайте.
 
Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

4

malart

преди 1 месец

Добавям карамбола, драконов плод, физалис, туршия кисела карфиол и зелен домат, кисело зеле, банан и кокосов орех с люти мариновани чушчици. Красота

3

Анонимен

преди 1 месец

До бих преправил

Или 2 нашенски крехки марули,с червени малки репички на колелца,пресен лук,магданоз и джоджен,с малко кисело мляко и нарязани сварени яйца ,разбъркваш и ядеш като прасе с удоволствие,вместо химикалите им от къдрави марули!

2

бих преправил

преди 1 месец

леко рецептата:
махам авокадото, гроздето и къдравото зеле. Нарязвам прясно нашенско истинско зеле, настъргвам морков, добавям магданоз и листа от целина, сол, лимон и истински зехтин и готово....
.... за малко да забравя: една 100-тарка домашнярка