IStockphoto

Превръщането в позитивен човек се случва, когато се занимавате с навици и практики, които ви позволяват да се изправяте пред трудни ситуации, като същевременно поддържате положително чувство в себе си.

Според Даниел Касиопо, позитивното мислене означава да бъдеш адаптивен мислител с оптимистична перспектива. Позитивният мислител има начин на мислене, който може да възприема пречките като възможности и има надежда за добър резултат. Задържането на песимистични възгледи за себе си или света и намирането на най-лошото във всичко са признаци на негативно мислене. Позитивните мислители не блокират всички негативни емоции или мисли по време на стрес, самота и лична загуба, но знаят, че имат силата да преодолеят тези моменти на несгоди.

 
„Винаги е добре да не бъдем позитивни през цялото време. Да очакваме да бъдем щастливи цял живот е нереалистично и нездравословно“, казва Даниел Касиопо пред Insider. Важно е да се отбележи, че прекомерното количество негативни мисли може да е признак за по-дълбоки проблеми с психичното здраве. Ако чувствате, че мрачните ви емоции ви притискат, потърсете помощта на специалист по психично здраве.
 
Ето какви са ползите от позитивното мислене и как може да се превърнете в оптимисти
Ползи от позитивното мислене
 
Обръщането към позитивно мислене не само се противопоставя на притесненията, но има и множество дългосрочни ползи. Ето някои от тях:
 
♦ Намалява депресията

♦ По-добро качество на социалните отношения

♦ По-високо качество на живот

♦ По-добри стратегии за справяне със стресови ситуации

♦ Намалява разочарованията
 
Въпреки че позитивното мислене е психическо отношение, то има и ползи за физическото състояние, които са: намалява риска от сърдечна недостатъчност, намалява риска от хипертония, подобрява плодовитостта при жените, намалява честотата на коронарна болест на сърцето, както и намалява хроничните заболявания.
 
Как да мислите позитивно? 
 
Да бъдеш оптимист невинаги е нещо, което е вродено. Позитивното мислене е нещо, което можете съзнателно да приложите в живота си с течение на времето, като насочвате мислите и чувствата си в по-оптимистична посока и се ангажирате с навици, които подобряват вашето мислене.
 
Още съвети за положително мислене ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase