Снимка: istock

 Продукти:

1 л и 200 мл вода
420 мл пилешки бульон
1 брой пилешки гърди без кожа, нарязани
3 моркова, нарязани
1 глава лук, нарязана
3 стръка целина, нарязани
65 г суров ориз
Сол и черен пипер на вкус
½ връзка магданоз
 
Приготвяне:
 
В голяма тенджера на висока температура смесете водата и бульона. Оставете да заври. Добавете пилето, морковите, лука, целината. Намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри 15 минути, докато омекнат зеленчуците.
 
При необходимост добавете още вода. Добавете и ориза. Нека ври още 15 минути, докато набъбне. Прибавете сол, пипер и магданоза.
 
Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase