Снимка: Bulgaria ON AIR

Пандемията от Ковид-19 спря хиляди полети, превърна летищата в призрачни. За командир Райна Косева от националния превозвач "България еър" обаче, която е начело на екипажа, приземил самолет на летище "Хийтроу" при много силна буря в началото на годината, отминалата вече 2020 година е прекрасна, изпълнена с много споделени семейни мигове.

"Промени се абсолютно всичко в авиацията, аз го свързвам с коронавируса, който приземи огромна част от авиопарка. Най-лошият момент, може би, беше, когато затвориха летищата, тъй като всичко беше неочаквано, човек като е свикнал на един начин на живот", коментира командир Райна Косева.

Тя е влюбена в небето и в летенето вече 20 години. Изпълнява полети предимно в Европа. През 2020 за първи път вижда толкова пусти летища.

"За първи път в живота ми виждам такова нещо, аз никога не бих повярвала, че може да се случи. Ако някой ми беше казал, нямаше да му повярвам, че едно от най-натоварените летища като Хийтроу, ще бъде абсолютна пустош и ние ще бъдем единственият самолет, който прелита от София до Лондон, а в ефира ще срещнем един единствен самолет за 3 часа", допълни тя.

В началото на годината, благодарение на изключителния си професионализъм и хладнокръвие, тя успешно приземява самолет на летище Хийтроу по време на бурята Киара. И въпреки че казва, че просто си е вършела работата, пътниците  ѝ ръкопляскат за успешното приземяване.

Признава, че адреналин има при всеки полет.

"Адреналинът го свързвам с някакви стресови ситуации, като ходя да скачам с бънджи, в работата по-скоро е рутина", категорична е тя.

В личен план споделя, че 2020 е най-хубавата година, защото е имала време за трите си деца.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase