Снимка: istock

Продукти:

1 цяла патица
1 чаена лъжичка подправка за пилешко
½ супена лъжица масло
3 супени лъжици кромид лук, нарязан
5 стръка целина, нарязани
3 чаши ябълки, обелени и нарязани
3 чаши трохи от царевичен хляб
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Изплакнете и подсушете патицата. Разтрийте я със сол и пипер, както и с подправката за пилешко.
 
Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука и целината в маслото, докато омекнат. В средно голяма купа смесете ябълките и царевичните трохи. Смесете всичко заедно. Ако е необходимо добавете малко гореща вода, за да омекнат трохите.
 
Напълнете патицата с получената смес. Накрая зашийте гърлото на патицата или корема й в зависимост от това откъм коя част сте я пълнили. Намажете патицата със зехтин. Поставете я в плитка тавичка за печене, предварително намазнена. Печете в загрята фурна за около час и половина или докато хване златистокафява коричка.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

5

Патока

преди 2 месеца

С тая рецепта и по тая начин на преготвяне-патицата е за хвърляне,защото ще смърди.Трябва да се държи в Марина и да се пече два пъти.Става мека крехка сочна.

4

любознателен

преди 2 месеца

A във фурната на авторката на статията, патка ще има ли?

3

Патица по Пекински

преди 2 месеца

с 2 щипки КОВИД-19 за вкус!