Снимка: БГНЕС

Извършителите на грабежа от хипермаркет в Сандански са преодолели няколко здраво направени прегради, съобщи на брифинг тази сутрин заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Димитър Кръстев.

Минути преди 21 часа вчера на телефон 112 е подаден сигнал от управителя на търговския обект, част от голяма верига магазини.

Крадците са взломили няколко врати, проникнали са в помещение, в което се е помещавал сейф с неуточнена към момента сума пари и са се оттеглили в неизвестна посока, съобщиха от полицията.

Още по темата

Престъплението не е извършено в салона, който се посещава от клиенти, а в едно от офис помещенията, посочи комисар Кръстев.

Към момента няма данни извършителите да са използвали огнестрелно или хладно оръжие.

При извършеното престъпление няма пострадали граждани, не е оказано насилие и върху работещите в магазина, но е имало психическо въздействие върху един от служителите с цел вербално да го респектират и да успеят да вземат сумата пари, съобщи заместник-директорът на полицията в Благоевград.

След подаване на сигнала е мобилизиран целият ресурс на Областната дирекция на МВР в Благоевград, оказано е незабавно съдействие и от Главна дирекция "Национална полиция", посочи комисар Кръстев, цитиран от БТА.

По първоначални данни извършителите са трима, но се изяснява дали и други лица са съпричастни към престъплението. Откраднатата сума също все още не е ясна. От полицията уточниха, че търговската верига трябва да направи инвертаризация, за да посочи размера на кражбата.

Има образувано досъдебно производство за извършен грабеж под надзора на районната прокуратура в Сандански и Окръжна прокуратура - Благоевград.
 

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 4 месеца

До Някой си

Единствената причина, поради която би могло да има подобно облагане е, да се стимулира реинвестицията в икономиката. Но не и "легалният" грабеж. Робинудската идеология работи само в приказките.

63

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 45

О така ли! Искаш да кажеш, че 300 лева ДОД и 1000 лева ДОД са "едно и също"!
Все едно в ресторанта, за една манжа ти да платиш 40 лева, а аз 4 лева, ама аз да се оплача, че не е равно, защото аз вадя 400 лева на месец, а ти 4000, следвателно да ти кажа, че ти трава да платиш 80 или дори 120 лева, за да се чувствам социално равен на някого, скогото не съм равен по икономически показатели...

62

Анонимен

преди 4 месеца

До Някой си

Баш лоша идея си е, особено когато политическа вихрушка от безкрайно леви загубеняци реши, да раздава еквивалента на минимална работна заплата, за вскеи който просто го мързи да работи ...