Снимка: istock

Продукти:

1 пакет кори за баница
200 г ориз (1 чаша)
400 г сирене
1 чаена лъжица сол
4 яйца
4 супени лъжици кисело мляко
½ чаена лъжица сода
1 чаша олио
 
Приготвяне:
 
Сварете ориза в подсолена вода. Съотношението ориз към вода е съответно 1:3. Отцедете, ако има останала вода и оставете да изстине. Към ориза добавете половин чаша олио. Разбъркайте добре.
 
Разтворете содата в киселото мляко. След като шупне добавете яйцата и натрошеното сирене. Разбъркайте добре сместа. Намажете тава с мазнина. В нея подредете 2 кори. Намажете ги с малко олио. Поръсете с малко от сместа с млякото. Наложете отгоре още 2 кори. Поръсете от ориза. Повторете това, докато свършат корите и плънката.
 
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час или до златиста коричка.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

1

ЕЙ

преди 2 месеца

Преди години я правих тази баница. Пълен блювоч. Никой не я хареса! Само изгладнелите гларуси и видяха сметката.