Продукти:
1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.
Коментари Напиши коментар
13
Анонимен
преди 2 месецаВ приготвянето -
къде е ориза
12
Тези...
преди 2 месеца...сарми на снимката изглеждат така, сякаш някой вече ги е ял . А иначе си е обикновено зеле с ориз и както някой писа по-долу - липсва им мръвката!
11
IT-спец
преди 2 месецаинтересно звучи като предложение, аз само бих пропуснал ориза понеже не съм китаец и ще сложа повечко лук и моркови примерно....