Снимка: istock

 Продукти:

1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
 
Приготвяне:
 
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
 
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 месеца

В приготвянето -
къде е ориза

12

Тези...

преди 2 месеца

...сарми на снимката изглеждат така, сякаш някой вече ги е ял . А иначе си е обикновено зеле с ориз и както някой писа по-долу - липсва им мръвката!

11

IT-спец

преди 2 месеца

интересно звучи като предложение, аз само бих пропуснал ориза понеже не съм китаец и ще сложа повечко лук и моркови примерно....