Pixabay

Балсамът за устни е чудесен за облекчане на сухотата, изтръпването и напукването. Той може да послужи като превантивна мяра за поддъране на дебели и здрави устни. Въпреки това, с толкова много налични опции на пазара, е трудни да разберете кой балсам за устни е най-подходящ за вашите нужди. 

 
По принцип, здравеите устини притежават защитна бариера срещу външни дразнители и микроби. В тях се съдържат живи клетки, които поддържат хидратацията и не позволяват напукване. Когато обаче устните ви са сухи, тяхната защита се понижава и те стават все по-податливи на инфекции и възпаление. 
 
Причините за сухота на устните са много. Това състояние може да е причинено от студено и сухо време, слънчево изгаряне, вятър, често прехапване или тютюнопушене. Освен това има вътрешни фактрори, които могат да допринесат за сухи устни. Това са дехидратация, недостиг на хранителни вещества или витамини, бактериални вируси или инфекции, както и грип или негатвина реакция към някои лекарства.
 
Разберете кои съставки работят най-добре за успокояване на устните и за кои трябва да внимавате. 

Съставки в балсама за устни
 
Съществуват разнообразни съставки, използвани в балсамите за устни. Когато избирате марка, прочетете добре етикета на продукта, за да сте сигурни, че получавате най-добрата грижа. "По-малкото е по-добе, когато става въпрос за съставки за лечение на напукани устни", казва д-р Хедър Родждържс пред Insider. Тя добавя, че не се нуждаете от количество, а само от качество.
 
Рициново масло: Рициновото малско се прави от рицинови зърна и отдавна се използва в различни лекарства. То прониква в кожата по-добре от другите растителни масла. Рициновото масло и маслото от конопеоно семе са сред съставките, препоръчвани от дерматолизите за успокояване на напукани устни. 
 
Мед: Медът се счита за овлажнител, което означава, че привлича влагата. Като съставка за балсам за устни, той може да помогне за ексфолирането на устните и поддържането на хидратацията в тях. 
 
Ланолин: Ланолинът е вид восък, секретиран от вълнести животни, като овце. Той може да облекчи раздразнените усни, зщото помага да се запечата влагата. Проучване установява, че ланолинът е в състояние да намали загубата на вода в кожата с 20-30%. 
 
Още за материала най-добрите съставки в балсама за устни, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase