Снимка: istock

Продукти:

450 г телешка кайма
½ чаена лъжица чили на люспи
1 чаена лъжица чесън, ситно нарязан
½ глава лук, нарязан
1 зелена чушка, нарязана
1 червена чушка, нарязана
400 г черен боб от консерва, отцеден и изплакнат
400 г бял боб от консерва
350 г доматена пасата (пюре)
400 г домати от консерва, нарязани
425 г тиквено пюре
2 чаени лъжици смес от подправки по избор
2 чаени лъжици чили на прах
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица сол на вкус
1 чаена лъжица захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте дълбок тиган на средна към висока температура. Запържете каймата, докато започне да се разделя на малки парченца. Добавете лука, чесъна и чилито на люспи. Разбърквайте, докато лукът покафенее и омекне. Добавете чушките и гответе още 5 минути.
 
Междувременно смесете двата вида боб, пасатата, доматите и тиквеното пюре в купата на мултикукъра. Овкусете с подправките. Добавете каймата. Разбъркайте. Пуснете на програма за готвене за около 2 часа.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase