Снимка: istock

 Продукти:

2 супени лъжици олио
1 супена лъжица ситно нарязан чесън
1 супена лъжица нарязан лук
120 мл вода
4 супени лъжици сок от тамаринд
2 супени лъжици захар
1 супена лъжица рибен сос, готов
6-8 бр скариди, обелени
1 яйце
350 г оризови нудли, накиснати във вода за 3 минути
2 супени лъжици нарязани фъстъци, печени
1 стрък пресен лук, ситно нарязан
30 г бобови кълнове
1 супена лъжица чили на люспи
Лимонови резенчета за сервиране
 
Приготвяне:
 
Запържете чесъна и лука с 1 лъжица олио, загрято на средна до висока температура в дълбок тиган. Добавете водата, сока от тамаринд, захарта, рибения сос и оставете да заври, като разбърквате постоянно, докато сосът се сгъсти. Свалете от огъня и сложете в купа. Оставете настрана.
 
В тигана добавете останалото олио и запържете скаридите, докато станат розови. Добавете яйцето и разбъркайте добре. След това добавете нудлите и разбъркайте, докато омекнат. Добавете соса, половината от ядките, пресния лук и кълновете. Разбъркайте за 1-2 минути. Сервирайте ястието, поръсено с останалите фъстъци, чилито и резенчетата лимон.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 месеца

Сега е на мода "Рамен", сигурно от индийската кухня.
Със скариди.

2

вечеря на свещи

преди 2 месеца

Пак ли *** щее ядем.

1

Beatlejuice

преди 2 месеца

Това нещо сигурно мърда в чинията докато го ядеш.