Снимка: istock

Продукти:

250 г масло
275 г кафява захар
4 яйца
4 супени лъжици настърган джинджифил, пресен
1 чаена лъжица ванилия
250 мл прясно мляко
320 г брашно
1 пакет бакпулвер
4 чаени лъжици джинджифил на прах
1 и ½ чаени лъжици канела
½ чаена лъжица сол
2 супени лъжици пудра захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс и я поръсете с брашно. Пресейте сухите съставки заедно. В голяма купа разбийте маслото със захарта до гладка пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате с миксера. Добавете пресния джинджифил и ванилията. Разбийте. Добавете сухите съставки и млякото малко по малко. Разбийте до гладка смес. Излейте в подготвената форма. Печете за 45-50 минути или до суха клечка. Поръсете с пудра захар преди да сервирате.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 2 месеца

Довечера ще пробвам и утре ... всичко е точно.

1

ГосТ

преди 2 месеца

Абе ямайския кекс не е с джинджифил, ама нищо. Или така му викате вече :)))