Снимка: istock

Продукти:

2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
1 супена лъжица къри на прах
1 кг моркови, нарязани
1 литър зеленчуков бульон
500 мл вода
 
Приготвяне:
 
Загрейте голяма тенджера на средна температура. Запържете лука за няколко минути. Добавете кърито. Добавете морковите и разбърквайте добре, докато се покрият добре с кърито. Залейте с бульона. Оставете да къкри за 20 минути, докато морковите омекнат. Прехвърлете в блендер или пасирайте с пасатор до гладка крем супа. Върнете в тенджерата. Добавете водата и варете още малко, докато получите желаната гъстота.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар