Снимка: istock

Продукти:

50 г масло
325 г лук, нарязан
500 г пресни гъби, нарязани
2 чаени лъжици сушен копър
1 супена лъжица червен пипер
1 супена лъжица соев сос
500 мл пилешки бульон
250 мл прясно мляко
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус
2 чаени лъжици лимонов сок, пресен
4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
125 мл заквасена сметана
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Сотирайте лука в маслото за 5 минути. Добавете гъбите и сотирайте за още 5 минути. Добавете копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 15 минути.
 
В отделна малка купа разбъркайте млякото и брашното. Добавете към супата и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Покрийте и оставете да къкри още 15 минути, като разбърквате от време на време.
 
Накрая добавете солта, черния пипер, лимоновия сок, магданоза и заквасената сметана. Разбъркайте добре на ниска температура за още 5 минути. Внимавайте да не завира.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

2

Дубрутру

преди 3 месеца

Унгарските манджи са странни.

1

Le Chef

преди 3 месеца

Кое му е унгарското. Лук с мляко. Пълен бълвоч. Опичайте си акъла, ей.