Продукти:
450 г сирене фета на кубчета
1 малка люта чушка, цяла
1 супена лъжица микс от подправки по избор
Настъргана кора от 1 лимон или на вкус
250 мл зехтин или колкото е нужно
Приготвяне:
Сложете нарязаната на кубчета фета в стъклен буркан. Сложете лютата чушка, подправките и лимоновата кора. Залейте със зехтин, докато покрие напълно съдържанието. Затворете плътно с капак. Мариновайте за 3-4 дни на тъмно и проветриво, сухо място. Преди да сервирате извадете лютата чушка.
Коментари Напиши коментар
9
БЪЛГАРИН
преди 3 месеца*** ли сте, гърците казват, ЧЕ САМО БЪЛГАРИТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ СИРЕНЕ!
Бяло саламурено сирене!
8
Саламура
преди 3 месецаДа не са свършили краставиците и морковите, че вече рецептата е с малка люта чушка със зехтин?
Сигурно като противоепидемична мярка.
7
нерусенец
преди 3 месецаДо Да
Бай дъ уей, в Русе на маслото казват бутер.