Снимка: istock

Продукти:

450 г сирене фета на кубчета
1 малка люта чушка, цяла
1 супена лъжица микс от подправки по избор
Настъргана кора от 1 лимон или на вкус
250 мл зехтин или колкото е нужно
 
Приготвяне:
 
Сложете нарязаната на кубчета фета в стъклен буркан. Сложете лютата чушка, подправките и лимоновата кора. Залейте със зехтин, докато покрие напълно съдържанието. Затворете плътно с капак. Мариновайте за 3-4 дни на тъмно и проветриво, сухо място. Преди да сервирате извадете лютата чушка.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

 

Коментари Напиши коментар

9

БЪЛГАРИН

преди 3 месеца

*** ли сте, гърците казват, ЧЕ САМО БЪЛГАРИТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ СИРЕНЕ!
Бяло саламурено сирене!

8

Саламура

преди 3 месеца

Да не са свършили краставиците и морковите, че вече рецептата е с малка люта чушка със зехтин?
Сигурно като противоепидемична мярка.

7

нерусенец

преди 3 месеца

До Да

Бай дъ уей, в Русе на маслото казват бутер.