Pixabay
Джинджифилът е една от суперхраните, която трябва да имате у дома по време на пандемия, когато освен от коронавируса, много хора се пазят от настинка и грип. Пълен с голямо количество антиоксиданти, коренът от многогодишното растение Zingiber officinale, се използва за приготвянето на чай, който има противовъзпалително действие и помага не само при болно гърло, но и за повишаване на защитните сили на организма.
 
Най-често, когато кашлят, хората настъргват малко джинджифил и го смесват с мед и малко лимон, за да го приемат по-лесно. Той има доста специфичен вкус и трудно се поглъща отделно. Тези, които не са свикнали с пиперливото усещане, могат да си приготвят отвара с парченца от корена, която да пият всеки ден. Тя също има загряващо действие, но е доста по-приемливо, отколкото това при дъвченето на пресния продукт.
 
След като ви доказахме с факти кои са най-полезните вещества в джинджифила и за какво помага консумацията му, днес ще разгледаме предимствата от пиенето на чай от корена в грипния сезон.
 
Може ли чаят от джинджифил да ни отърве от настинка? 
 
Според няколко независими проучвания, цитирани от Medicalnewstoday, суперхраната има лечебни свойства, които помагат за облекчаване симптомите при настинка и грип.
 
Макар да не действа така както някои лекарства, които се изписват, когато сме болни, чаят от джинджифил може само да ни помогне да се възстановим по-бързо, стига да знаем как правилно да го използваме за целта.
 
Данни от проучване, публикувано в NCBI през 2019 г., доказват, че чаят от джинджифил може: 
 
 - да предотврати настинки; 
- да предотврати възпаление на гърлото или да го успокои при грип; 
- да намали възпалението в тялото; 
 
- да понижи образуването на храчки.
 
Още за ползите от джинджифиловия чай и как да го приготвите, вижте в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase