БГНЕС

Всяка жена иска да изглежда добре, като гримът е нейното основно оръжие. Докато разбирането за гримиране на едни се свежда до червило, спирала и малко руж, на други е съвсем различно. Те могат да прекарат часове пред огледалото. Резултатът е перфектен, но с цената на какво? 

 
Колкото повече грим имате по себе си, толкова по-лошо ще е състоянието на вашата кожа. Всеки ще се увери в това след като свали "маската" си от Хелоуин. Дори и да заложите на по-качествени продукти, не се залъгвайте, че ще предотвратите запушване на порите или изсушаване. А ако в края на деня неглижирате почистването на лицето, то проблемите ви със сигурност ще се увеличат. 
 
Какви са последствията за кожата от твърде многото грим? 
 
1. Запушени пори
 
Някои хора просто са предразположени към омазняване на кожата, което може да причини и запушване на порите. Но гримът всъщност е основен виновник за това, ако злоупотребяват е с количеството му. Когато кожата „не може да диша“, най-образно казано, това предизвиква дразнене и е предпоставка за образуването на пъпки. 
„Най-вероятният резултат от носенето на прекалено много грим са запушените пори и раздразнената кожа“, каза пред „The list“ Даян Елизабет, експерт по красота. По думите ѝ, някои съставки в козметиката като синтетични силикони и нефтохимикали, са комедогенни и моментално запушват порите на лицето. В контакт с мръсотията от четки, апликатори и бактериите от околната среда, те причиняват черни точки и пъпки. 
 
Ако обичате да слагате много грим, при това го правите всеки ден, не забравяйте да го почиствате и измивате всяка вечер, като наблягате на отпушване на порите.
 
2. Риск от инфекции
 
Някои жени държат много на почистването на лицето, но то не е единственото, по което не бива да има бактерии. Всичко идва от козметичния несесер, който е развъдник на микроорганизми, които крият риск от инфектиране на кожата. 
 
Най-често използваните инструменти за грим, с които докосвате лицето си, може не само да предизвикат възпаление и дразнене, но и да ни разболеят. И съответно колкото повече грим използва една жена, толкова по-голям е шансът да се зарази. 
 
Още за страничните ефекти от използването на много грим вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase