Снимка: БГНЕС

Две години в затвора грозят мъж, който възмутен от хотел в Тайланд решил... да публикува лошо ревю в интернет.

Уизли Барнс, който работи в Тайланд, публикувал ревюто си в няколко онлайн платформи.

Той обвинил Sea View Resort в "модерно робство"

От хотела обаче казват, че острите критики са лъжа и решават да съдят американеца за клевета, тъй като уронва престижа на Sea View Resort. Заради строгите закони в страната, ако бъде осъден, той може да бъде пратен зад решетките за две години.

Инцидентът, който разгневява Барнс, се случва на остров Ко Чанг по-рано тази година. Той иска да внесе собствена бутилка алкохол в ресторанта на хотела, но му отказват. В изявление собствениците на хотела казват, че американецът е "предизвикал суматоха" и е отказал да плати такса за внасянето на бутилката - която в крайна сметка е била отменена, когато мениджърът се е намесил.

След като напуска хотела, Барнс публикува няколко отрицателни отзива. Впоследствие той е задържан и прекарва няколко нощи в затвора. След това е освободен под гаранция.

Поне една рецензия е публикувана през юни в платформата TripAdvisor, която обвинява хотела в "съвременно робство". По-късно сайтът премахва ревюто заради нарушаване на неговите политики.

"Избрахме да подадем жалба, която да послужи като възпиращ фактор, тъй като разбрахме, че той може да продължи да пише отрицателни отзиви седмица след седмица в обозримо бъдеще“, казват от хотела, обяснявайки, че са се опитали да се свържат с бившия  си гост, преди да заведат дело за клевета срещу него.

От хотела също така признават, че "използването на закона за клевета може да се разглежда като прекомерно в тази ситуация", но са категорични, че гостът е игнорирал всички опити за установяване на контакт "и вместо това е продължил да публикува отрицателни и неверни отзиви".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase