Снимка: istock

Продукти:

1 супена лъжица желатин
4 яйца, разделени жълтъци от белтъци
125 г пудра захар
Настъргана кора от ½ лимон
Сокът от 2 лимона
300 мл сметана
 
Приготвяне:
 
Накиснете желатина в топла вода. Разбийте жълтъците с пудра захарта и лимоновата кора. Разбивайте, докато сместа стане бяла и пухкава. Добавете лимоновия сок в разтворения желатин. Отделно разбийте белтъците на сняг. Добавете половината от сметаната и разбъркайте с лъжица. Внимателно разбъркайте двете смеси заедно. Излейте ги в чаши и ги охладете в хладилник преди сервиране.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase