Снимка: istock

Продукти:

3 добре узрели банана
125 г меко масло
3/4 чаша захар
2 големи яйца леко
1 ½ ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб
щипка сол
½ ч.л екстракт от ванилия
1 чаша орехи
½ чаша стафиди
 
Приготвяне:
 
Запечете орехите леко в сух тиган и след като изстинат може да ги накълцате с помощта на нож. В купа разбийте маслото и захарта. Намачквайте бананите на пюре и заедно с яйцата ги прибавете към маслената смес. След като ги разбъркате добре, добавете брашото, като предварително в него сте сложили содата за хляб и щипка сол. Отново разбъркайте. Накрая се слагат ваниловата есенция, стафидите и орехите. Полученото тесто се изсипва в тава, която е намаслена и набрашнена. Печете в предварително загрята фурна на 18 градуса за около 1 час.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase