Снимка: Bulgaria ON AIR

Инцидент с фатален край в района на Кремиковци. Двама работници починаха, след като паднаха от осем метра височина на строителен обект.

Инцидентът се случва малко след 10 часа, докато двамата мъже са качени на вишка на строителния обект. Падат от 8-метрова височина върху циментова плоча.

Още по темата

"Били са на вишка и са работили по конструкцията на сградата. Не са били обезопасени с колани и при падане на горната част от вишката - те падат директно на главите си, долу на земята. Горната част се е наклонила достатъчно, за да не могат да се задържат и двамата работници", каза кметът на район Кремиковци Лилия Донкова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

На място пристигат два екипа на спешна помощ, които откарват работниците към болница "Св.Анна" в София. Още в линейките обаче, мъжете издъхват.

Колегите им на обекта казват, че не са видели случилото се.

"Не знаем нищо. Установяват нещата. Да, в тежко състояние са, предполагаме", сподели техен колега.

Техническият ръководител на обекта отказа коментар.

Обектът е част от промишлената зона на Кремиковци. На него се строят складови бази, а старото хале е трябвало да бъде разширено и подновено. От строителната фирма са категорични, че всички документи на обекта, техниката и работниците са изрядни. А двамата мъже, загинали в инцидента, са служители в компанията от няколко години.

"Абсолютно всички условия на труд по безопасност се спазват. Защо са били без каски, не мога да кажа. Не съм ги видяла, не мога да кажа, че са били без каски. Не сме допуснати до мястото на инцидента", каза Мариана Тодорова от отдел "Човешки ресурси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase