Снимка: istock

Продукти:

350 г черен шоколад, начупен
5 супени лъжици течна сладкарска сметана
1 чаена лъжица течна ванилия
Какао за овалване
 
Приготвяне:
 
В тенджера на средна температура смесете шоколада и сметаната. Гответе с постоянно разбъркване, докато шоколадът се разтопи напълно и се смеси със сметаната до хомогенна смес.
 
Свалете от котлона. Овкусете с ванилията и разбъркайте. Излейте сместа в друга купа и охладете в хладилник за час – час и половина. Ако е нужно оставете в хладилника и за два часа. Оформете малки топки с ръце. Оваляйте ги в какао или шоколадови пръчици. Охладете отново за 2 часа преди сервиране.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase