Снимка: БГНЕС
Главният прокурор Иван Гешев увери в Дупница, че целият ресурс на МВР и прокуратурата в града работи по случая с изчезналия Янек.
 
Извършват се мащабни претърсвания, проверява се и бизнеса на Капланов, който бе разпитан вече по случая. Именно с него Янек се е видял последно.
Още по темата
"Няма да се откажем, за да си свършим работата и всичко, което касае лицето Капланов. Извършва се проверка и на всички стари случаи, проверките са много. Подобни случаи има във всички градове, в тях са изградени през годините местни зависимости. На всеки е ясно. Всички гледаме филми и когато не може да се оправи щатската местна полиция, идва федералната. Може би заради това са атаките към Специализираната прокутара, която изпълнява сходна дейност", заяви Гешев.
 
"Слухове и притеснения може да има всякакви, но аз съм поел ангажимент към брата на Янек и това дело ще се наблюдава и работи с какъвто трябва ресурс. Ако има застрашени лица, ще ги защитим, включително и чрез Бюрото за защита на свидетелите, чиято работа е точно това. Не мога да реша всички проблеми, но ще се постарая за тези местни зависимости да бъдат прекъснати до някаква степен", допълни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase