Снимка: БГНЕС

Повече от 100 души са диагностицирани с коронавирус, след като присъствали на концерт на бандата Smash Mouth.

На 9 август изпълнителите на All Star се качват на сцената по време на Sturgis Motorcycle Rally. След като са разпространени снимки от събитието, обществото е възмутено - никой не спазва социалната дистанция, теренът е претъпкан, а хората не носят маски. Като допълнение към тази неуместна в условията на пандемия картинка, вокалистът на групата се провиква: "Стига с тази COVID-глупост? Сега сме всички тук, задено!"

Няколко седмици по-късно обаче се оказва, че концертът е станал огнище на коронавирусът. Пред Associated Press говорител на Здравния департамент на Северна Дакота обяви, че 17 случая на COVID-19 са директно свързани със събитието в щата, а още около 103 са регистирани в съседните щати.

Smash Mouth се съгласяват да вземат участие в събитието, след като останалите изпълнители, сред които и ZZ Top, се отказват. Пред The Independent мениджърът им твърди, че екипът им е спазвал всички мерки за предпазване от коронавирус, като социална дистанция и носене на маски. "Прекарахме часове в работа за да се уверим, че това събитие ще е възможно най-безопасно и сме доволни от резултата", добавят те.

Но концертът предизвика масово възмущение онлайн и разгневи дори и феновете на групата. Един от тях им изпраща разбито тяхно CD и ги нарича "себични глупаци".

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

recent fan mail

Публикация, споделена от Smashmouth (@smashmouthsmash) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase