Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е в кома, а управлението над страната ще бъде поето от неговата сестра Ким Йо Чонг. Това твърди южнокорейският дипломат Чанг Сонг Мин, цитиран от "Дейли мейл".

Според него КНДР крие истината за своя управник, който е във влошено здравословно състояние и е поставен на командно дишане.

Чанг твърди, че Ким Чен Ун е в кома от април и всички негови публични изяви от последните месеци са фалшифицирани. Според южнокорейския дипломат по-малката сестра на диктатора е подготвена за позицията.

Слухове за влошеното здраве на севернокорейския лидер се появиха в началото на годината и не бяха категорично опровергани от Пхенян.

Държавният лидер не беше виждан на обществено място в продължение на цели 3 седмици, което породи съмнения, че е болен или дори мъртъв.

Още по темата

Появиха се спекулации, че при появата му след това на публични места вместо диктатора е бил негов двойник. На снимката му във фабрика за торове, публикувана 21 дни след изчезването му, наблюдатели открили физически разлики с истинския Ким Чен Ун.

Представители на Националната разузнавателна служба на Южна Корея заявиха, че Ким Чен Ун е делегирал голяма част от държавните дела на малък брой помощници и е превърнал сестра си в "номер две" в Северна Корея.

Според агенция "Йонхап" сестрата отговаря за отношенията на Пхенян със САЩ и Южна Корея. Въпреки това, тя не е официално посочена за наследник на Ким.

Напоследък малката сестра на диктатора все по-често поемаше управлението на страната. Няколко пъти Ким Йо Чонг предупреждава Южна Корея с "най-лошия сценарий", ако пропагандата, подкопаваща режима в Северна Корея, не спре. Съседката й не успя да спре дезертьорите, които изпращаха балони с листовки против Пхенян, затова се стигна до крайните мерки - спиране на всякаква комуникация между двете Кореи и взривяване на офиса за връка между тях.

Ким Йо Чонг дори заплаши, че ще изпрати армията на Северна Корея в демитализираната зона между държавите. Отправи предупреждения и срещу САЩ. Тя призова Америка да не се меси във вътрешната политика на Корея, за да не повлияе на предстоящите президентски избори.

През цялото това време и политическото напрежение Ким Чен Ун го нямаше. И все по-трудно е нейната нарастваща обществена роля точно по време на неговото отсъствие, да се разглежда като "чисто съвпадение".

 

Коментари Напиши коментар

59

Атанас Велмазов

преди 2 години

До Анонимен 166, четеш много жълти вестници и само разсмиваш МАРШАЛА !

58

Анонимен

преди 2 години

До Атанас ВелмазовДА ЗДРАСТВУЕТ САМЬЙ ВЕЛИКИЙ ДИКТАТОР И БОЖЕСТВО- ПОСЛЕДНАТА МУ ЗАПОВЕД ГЛАСЯЛА ВСЕКИ ДА СИ ПРЕДАДЕ ДОМАШНИЯТ ЛЮБИМЕЦ КУЧЕ ЗА ДА СЕ ПОВИШИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА КОРЕЙСКИТЕ РАБОТНИЧЕСКИ ДЕЛИКАТЕСИ- КУЧЕШКО, ПРИЛЕПИ, КОТКИ, ПЛЪХОВЕ И ДРУГИ ПОДОБНИ...

57

Тони

преди 2 години

Много им се иска да кра.ва.рите, тая лъжа се изтърка мноооооого отдавна, МАРШАЛА е единственият, който не им се надупи и няма да го направи ! ВЕЛИК !