Снимка: Pexels

Извънредната ситуация покрай разпространението на коронавирус доведе до работа в режим хоум офис на десетки милиони служители. И докато първоначално тази новина може да ви е зарадвала, бързо ще усетите, че у дома не е по-лесно и приятно. Нищо чудно в края на работния ден да се чувствате много по-уморени, отколкото ако сте работили в офис. Има съвсем логични причини за това, вижте ги:

Работите под по-голямо напрежение

 
Повечето работодатели (поне у нас) не са фенове на работата от вкъщи, ето защо покрай създадената ситуация, упражняват силен микромениджмънт на служителите си. Вероятно оперативките ви са зачестили, а и тъй като комуникацията се извършва изцяло дистанционно (онлайн или по телефона), разговорите с колеги, партньори и клиенти ще бъде в пъти по-голяма, което съвсем нормално да ви изтощи. Постоянното водене на видео и телефонни разговори, мейлите, които не спират, ще ви държат нон стоп ангажирани.
 
От друга страна част от вас сигурно се притесняват постоянно за работата си и се опитват да се докажат като незаменими служите в момента и затова си дават допълнително зор. Стресът по тази причина също е голям и той се отразява на менталното и физическото ви състояние.
 
Какви са другите причини да чувствате умора дори у дома вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase