Снимка: iStock

Когато сте на нисковъглехидратна диета, един от най-големите проблеми е модификацията на тестени храни. Особено ако обичате да си хапвате хлебчета, кексчета и т.н. Бъдете спокойни, има много вкусни заместители на стандартното брашно и с малко практика може да си направите невероятни домашни хлебчета, питки и кексове.

 
Представяме ви една лесна и много вкусна рецепта на хлебче с шунка и кашкавал, която можете да пробвате още сега. Едно хлебче стига за 4 порции, като всяка съдържа:
 
325 калории;
22.23 г мазнини
4.89 г нетни въглехидрати
22.67 г протеини

Съставки:
 
1 ¼ чаши настъргана моцарела
4 супени лъжици бадемово брашно
3 супени лъжици кокосово брашно
1 голямо яйце
1 чаена лъжичка италианска подправка
100 г шунка
100 г сирене чедър
Сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
 
Разтопете на фурна или в микровълновата моцарелата.
 
Смесете кокосовото и бадемовото брашно със сухите подправки.
 
Добавете моцарелата към брашната.
 
Изчакайте минута да се уеднакви температурата и да се смесят добре съставките и добавете яйцето.
 
С точилка разстелете тестото на тънко върху готварска хартия.
 
В средата сложете парчета шунка и сирене чедър и завийте с остатъка , така че да придобие формата на хлебче.
 
Печете на 200 градуса около 35-45 мин, до зачервяване на тестото и сервирайте, добър апетит!
 
Още вкусни рецепти може да намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase