Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Млада жена е загинала при инцидент с джет в морето край централния плаж в Балчик, съобщиха от покуратурата в Дорич.

Инцидентът е станал вчера в морето източно от централния плаж на Балчик. Сигнал за него е подаден в 18 часа на спешния телефон 112.

47-годишен мъж е карал джета си, на който се е возела 27-годишната жена.

Те минали през рибарски мрежи, които не са били обозначени.

Жената е паднала от джета и е загинала на място. Мъжът също е пострадал, настанен е в болница и няма опасност за живота му.

Установено е, че далянът за улов на риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето.

Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

Разпитват се свидетели на инцидента. Окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно производство.

Коментари Напиши коментар

62

опетков

преди 2 години

До Аман! След подобен инцидент във Варна преди години, даляните бяха забранени по нашето крайбрежие. Или поне в близост до плажове. Предполагам, че загиналите не са местни хора там и не познават устройството на даляна.

61

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 2 години

БОГ да я прости на ДАМАТА

60

далянът представлява

преди 2 години

рибарска мрежа, разположена вертикално във водата и перпендикулярно спрямо брега. Закрепена е за колове, като тези от конкретния инцидент са на разстояние 1-1,5 м. един от друг. За да не бъдат отнесени от силно морско вълнение, са свързани със стоманено въже на 50 см. над водната повърхност. Явно са искали да минат между два кола, а цветът на въжето се е сливал с този на водата. Мъжът е карал джета с висока скорост, забелязал е в последния момент въжето и е успял да се наклони.