Снимка: БГНЕС

Президентът на ФИА и бивш ръководител на Ферари във Формула 1 Жан Тод даде повод за оптимизъм на феновете на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. В интервю за британския "Дейли Мейл" французинът сподели:

"Видях се с Михаел Шумахер миналата седмица. Надявам се скоро всички да го видите. За това се борят той и семейството му".

Откакто стана инцидентът с германеца в края на 2013-та година, само на семейството и най-близките му приятели е разрешено да посещават къщата на Шумахер на Женевското езеро.

Още по темата
Новините около състоянието му не се оповестяват, а се появяват само слухове, които често биват отречени от близки до семейството. Знае се само, че са направени седем животоспасяващи операции на пилота, последвани от дълго болнично лечение.

Така Жан Тод, който е изключително близък до Шумахер, остава един от малцината "добре дошли" в дома на германеца.

Според французина няма смисъл да се говори за това кой е най-големия пилот за всички времена. През този сезон Луис Хамилтън може да изравни Шумахер със 7 титли и да подобри рекорда му от 91 победи, като към момента англичанинът има 85.

"Обичам Михаел, но е невъзможно да се каже кой е най-добрият. Имаме Хуан Мануел Фанджо, Джим Кларк, Аертон Сена и Михаел. Може би е най-правилно да се търси най-великият за дадено поколение. Знам, че Луис може да бие рекордите му. Има всички предпоставки и най-вече превъзходството на "Мерцедес". И честно казано, не ме вълнува толкова този въпрос", казва Тод.

"Спомням си през 2000 г. бях на подиума на "Сузука" заедно с Михаел, който тогава спечели първата си титла с "Ферари". Тогава му казах, че животите ни никога повече няма да бъдат същите. Постигнахме това, което желаехме. А след инцидент като този с него, има ли изобщо значение дали Люис ще спечели повече?", попита президентът на ФИА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase