IStockphoto

Лятото вече е тук, а с него идва и времето за промяна. След като пренаредихме гардероба и заменихме зимните дрехи с летни, сега е време да помислим и за прическата. Горещите дни не са най-подходящи за дълга коса и затова много от дамите разчитат на нещо по-късо, което едновременно да е стилно и да им осигурява прохлада.

 
Тук идва моментът на прическата боб, която никога не излиза от мода и подхожда на абсолютно всяка жена. Тя може да се направи както на права, така и на къдрава коса, а след това поддържането ѝ е изключително лесно. 
 
През годините много звезди заложиха на този тип прическа, включително Кейт Бланшет, Дженифър Лопес, Карли Клос, Кая Гербер и други. Това накара много дами да се насочат към фризьорските салони и да опитат да променят визията си, залагайки на стила боб.
 
Но трябва да знаете, че няма само един тип боб – стилистът ви може да направи популярната прическа като подстригва под различен ъгъл, прави косата ви на слоеве или етажи. По този начин персонализирате прическата си, за да бъде подходяща за формата на лицето ви. 
 
За да разберете какъв стил боб ще ви отива, трябва да знаете каква е формата на лицето ви. Фризьорът на знаменитостите Томи Бъкет споделя пред InStyle своите съвети относно най-доброто носене на прическа боб, базирайки се на лицето ви.
 
Сърцевидна лицева форма
 
Лицата със сърцевидна форма са по-широки около веждите, имат изразени скули и тесни челюсти. Ако се познахте в това описание, добре е да се насочите към прически, които са с акцент около брадичката или с бретон. 
 
Още за избора на прическа тип "боб според формата на лицето четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase