Снимка: istock

Продукти:

6 яйца
1 краставица, обелена
8 домата, нарязани
1 стрък целина, нарязана
1 зелена чушка, нарязана
50 г пресен магданоз, ситно нарязан
1 консерва риба тон в олио
10 маслини без костилка
8 филенца аншоа
За винегрета:
3 чаени лъжици зехтин
1 чаена лъжица балсамов оцет
Сол и черен пипер на вкус
Листа маруля за сервиране
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода и сварете яйцата за 10 минути. Отцедете и охладете напълно. Нарежете ги на четвъртини по дължина. В купа за салата смесете нарязаните краставица, домати, целина, чушка, сварените яйца и магданоза. Разбъркайте. Добавете рибата тон, маслините и филенцата аншоа.
 
Отделно направете винегрета, като смесите всички продукти за него. Залейте салатата с него и разбъркайте преди да сервирате. Сервирайте върху листо маруля.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase