IStockphoto

За да сте здрави, най-важното е да поддържате висок имунитет и да давате на тялото необходимите важни съставки, които да му помагат да работи на пълен капацитет и да се бори с потенциални заплахи. И ето, че звездите могат да дадат насоки и по тази тема. Вижте кои са най-ефективните суперхрани според зодията:

Овен (21 март – 19 април)
 
Овенът е склонен да спори до дупка с тези, които не са съгласни с него, което би могло да обясни честото главоболие и храносмилателните проблеми, от които страда.
 
Суперхрана: Храни с коензим Q10 – антиоксидант, който поддържа митохондриите (които понякога са виновни за пулсиращото главоболие) и предпазва клетките от свободни радикали. Може да го откриете в риба тон, скумрия, сардини, спанак и броколи, можете също да приемате добавка CoQ10 ежедневно под формата на таблетки.

Телец (20 април – 20 май)
 
Умислен и спокоен, Телецът обича да бъде заобиколен от удоволствие и комфорт. Представителите на този земен знак се движат с по-бавни темпове и това не е случайно, защото производството на щитовидната им жлеза и на инсулин има тенденция да бъде забавено.
 
Суперхрана: Морските водорасли са идеални за тях, тъй като ще подобрят функцията на щитовидната им жлеза, мускулите и кожата. Високото количество йод в тях е важно за здрава, функционираща щитовидна жлеза. Другата добра новина е, че водораслите са с ниско съдържание на калории и допринасят за попълване на ежедневната стойност на желязо и калций.

Близнаци (21 май – 20 юни)
 
Приключенски настроени и готови за нови емоции и предизвикателства, Близнаците често имат проблеми с краката и белите дробове, които могат да причинят респираторните инфекции, кашлицата и настинката.
 
Суперхрана: Доза куркума сутрин активно се бори със студа и грипа през целия сезон и едновременно с това облекчава болните стави. Естествено противовъзпалително средство, за куркумата също е доказано, че повишава имунитета. Добавете тази слънчева жълта подправка към къри, коктейли или дори мъфини!

Останалите суперхрани според зодията четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase