Снимка: БГНЕС

За пореден път се появи въпросът - жив ли е Ким Чен Ун или не?

Съмненията, отнсоно здравето на лидерът на КНДР се появиха, след като външният министър на Япония Таро Кано заяви, че е "подозрителен" относно състоянието на Върховния лидер. Според някои експерти, той е станал жертва на COVID-19.

"Скорошните раздвижвания в Северна Корея са странни. Подозираме, че коронавирусът е плъзнал из страната и Ким Чен Ун се опитва да не се зарази, затова не се появява на обществени места", каза Кано на пресконференция вчера. Но добави, че имат подозрения относно здравето му.

"Реколтата в Северна Корея бе зле миналата година. Икономиката им не се справя добре. За това Ким Чен Ун иска да разсее хората си и те да се вгледат в ситуацията извън Северна Корея", коментира още Кано относно агресивната риторика на КНРД срещу Южна Корея от последните седмици.

Когато го питат обаче какви са личните му възгледи за случващото се в страната и защо сестрата на Ким ръководи държавата, министърът заяви, че не му е позволено да обсъжда темата с журналисти, но сподели, че и тайните служби на САЩ са убедени, че коронавирусът вече е в Северна Корея.

"Аз съм съгласен с тяхната гледна точка, просто трябва да разберем, колко широко се е разпространил", допълни Кано.

"Аз лично вярвам, че е починал. Но ако той още е жив, то според мен има битка за властта между него и сестра му. Изглежда все едно си играят на доброто и лошото ченге, като той е доброто. Каквото и да става в страната е ясно, че той вече не е на власт", заяви журналистът и коренспондент от КНДР Рой Калий.

 

 

 

Коментари Напиши коментар

50

бан-ки муна

преди 2 години

Дано да е жив и здрав да го и..,че да подържа напрежение в краварника,иначе няма да е весело а

49

Анонимен

преди 2 години

До хахахаНа такива комунистически бабаити като тебе съм се наслушал и нагледал преди 30 години, после изведнъж им се наложи да целуват задниците на американците, та и на теб няма да ти се размине.

48

православен патриот

преди 2 години

Ха ха колко пъти го погребваха големия Ким !! Какъв страх всява само сред капиталистическите плъхове !!! Имате много здраве от Кими хахахах Велик е !!!!!!