IStockphoto

Поне веднъж на всеки месец човек се нуждае от пречистване. А сега е идеалният момент за това – да изхвърлим токсините, които сме натрупали през пролетта и повече от два месеца в социална изолация.

Промяната в хранителния режим и приемът на продукти и напитки с антиоксидантни свойства, е един от начините за детоксикация. Но има и други, за които дори и не предполагате. Например някои домашни маски за тялото.
 
Освен прочистването с вода и други течности, може да се възползвате от свойствата на бентонитовата глина. Може да я намерите в аптеките и дрогериите, като я ползвате като основна съставка за вашата маска.
 
Тъй като идва време за почивка и много хора ще отидат на море, е време да се погрижим за стъпалата. Така хем ще омекотим кожата им, хем ще насърчим детоксикацията. А бентонитовата глина е чудесно средство за тази цел. Тя ще извлече непотребните вещества и ще подхрани кожата със своите минерали. Освен това помага и при напукана кожа, от каквато се оплакват доста от нас.
 
Глината притежава отрицателен йонен заряд, който държи надалеч всички вредни бактерии, пестициди, токсини и патогени. Тя може и да се пие, разтворена във вода.
 
Как да си направите детоксикираща маска за стъпала?
 
Ето и необходимите съставки:
 
– 6 супени лъжици бентонитова глина;
– 4 супени лъжици зелен чай;
– 6 супени лъжици розова вода;
– 6 капки масло от лавандула.
 
Още за детоксикиращата маска четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase