Хора с униформи и револвери отнеха правото на глътка въздух на един невъоръжен американски гражданин. Неговият предсмъртен зов да диша обиколиха земното кълбо и станаха нарицателно на онази недовършена битка срещу расовата дискриминация. Музикънтът VenZy не успя да остане безразличен със случващото се в Щатите и посвети песен в памет на Джордж Флойд, както и на всички жертви на полицуйско насилие по света. 

 
"Много хора не спяха, след като видяха това нещо. Всички бяха потресени. Баща ми е афроамериканец, за миг си представих, ако този човек беше той. Няма как да останеш безразличен", каза в ефира на Bulgaria ON AIR певецът Венцислав Роланд – Venzy.
 
Той сподели, че е усещал дискриминация и у нас, но все повече хора в България се отварят към света. 
 
"В последните години все повече толерантност виждам в българското общество. Песента е на английски, за да може да достигне до повече хора. Писаха ми много хора от чужбина, които ми казаха "Благодаря", обясни музикантът.
 
VenZy е категоричен, че целта на песента не е комерсиална и е искал да бъде пусната възможно най-бързо. 
 
"Това не е песен срещу полицията, познавам страшно много доблестни полицаи със смели сърца. В момента  в хилядите мирни протести в САЩ виждаш ръка за ръка всички хора, в песента дори не говорим за расизъм", допълни VenZy.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase