Снимка: istock

Продукти:

2 чаши пресни боровинки
¼ чаша вода
¼ чаша захар
1 щипка сол
2 супени лъжици лимонова кора, настъргана
1 и 1/3 чаши кисело мляко
½ чаша овесени ядки
 
Приготвяне:
 
Смесете боровинките, водата, захарта и солта в малък тиган. Загрейте на средна температура, докато боровинките започнат да се разпадат и омекват. Разбърквайте с лъжица за около 10 минути. Свалете от котлона. Добавете лимоновата кора, разбъркайте и оставете да изстине за 10 минути.
 
В чашки за парфе подредете последователно по 1/3 чаша кисело мляко на дъното на всяка чаша. След това добавете по ¼ от боровинковата смес във всяка чаша, ¼ чаша от овесените ядки, по още 1/3 чаша от киселото мляко и останалата смес с боровинките.
 
Охладете за 2 часа в хладилник преди да сервирате. Декорирайте всяко парфе с няколко пресни боровинки.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase