Продукти:
350 г сирене рикота
100 г мед
5-6 големи ягоди
50 г брашно
4 яйца
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 ч.л. ванилова есенция
масло за намазване на тавата
захар на кристали за поръсване на тавата
Приготвяне:
Намажете кръгла тава с диаметър около 18-22 см с масло и поръсете с кристална захар. Жълтъците се отделят от белтъците, като белтъците се разбиват на твърд сняг. В купа разбийте рикотата заедно с меда, жълтъците, лимоновата кора, ванилията и брашното. Когато се получи хомогенна смес, постепенно прибавете белтъците, бъркайки с шпатула, а не с миксер. Изсипете тестото в тавата и подредете нарязаните наполовина ягоди. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Когато сладкишът е изстинал може да го поръсите с пудра захар.
Коментари Напиши коментар
6
От 5
преди 2 годиниМи не го пробвайте, не е чийзкейк а крем-карамел с ягоди. И то не добър крем-карамел, защото крем-карамелът (както и печеният чийз-кейк) има друга технология на печене - на водна баня (или както там се казва). Това на мен на 180 ми изгоря за около 10 минути, след което го намалих на 170, а по някое време и на 150, пекох го общо 45 минути и стана сухо. И странно общо взето. Така че. Абе странно е. Ако не сте особено ентусиаст, не го пробвайте.
5
Анонимен
преди 2 годиниНякой пробвал ли го е, че не съм спец по чийзкейковете? Имам маскарпоне и ягоди и се чудя на тирамису ли да ги направя или на това. Ама пък нямам миксер и не знам дали ще успея да разбия белтъците на ръка до твърд сняг. Хммм
4
Някой
преди 2 годиниДо Каш кавалАми като си го купиш от кауфландия, сигурно ще е палмово.