Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Най-известните баскетболисти, актьори, певци и други звезди от спорта и шоубизнеса почетоха паметта на баскетболната звезда Коби Брайънт. Съпругата му Ванеса Брайънт, с която той беше от 17-годишна възраст, произнесе трогателна реч в памет на съпруга и дъщеря си.

Той загина на 26 януари в катастрофа с хеликоптер в Калабасас, Лос Анджелис. Заедно с него загина и 13-годишната му дъщеря Джиана, както и останалите девет души на борда.

Мемориалът беше наречен "Тържеството на живота" и се проведе в зала Стейпълс център, където звездата от НБА игра през цялата си звездна кариера.

Ванеса Брайънт сподели с всички присъстващи, че дъщеря им Джиана е била "изключително добро дете с блага душа".

"Той беше всичко, което имам", каза още Ванеса, която има 4 деца от баскетболната звезда.

Певицата Бионсе откри церемонията с изпълнение. Други, които се присъединиха към церемонията бяха Кристина Агилера, Алиша Кийс, водещият Джими Кимел, Дженифър Лопес. Речи държаха бившият съотборник на Коби Шакил О'Нийл, звездата на Лейкърс от 80-те Меджик Джонсън и най-добрият играч в историята Майкъл Джордан, който не успя да сдържи сълзите си.

"Заедно с Коби умря и част от самия мен. Почивай в мир, малки братко", каза Джордан.

Съпругата му Ванеса заведе дело срещу компанията собственик на хеликоптера. Пилотът на машината също беше сред загиналите в катастрофата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар