Снимка: iStock

Покрай телевизионните формати за готвене или ходенето в някой изискан ресторант, онези от нас, които обичат сладичкото, искат да експериментират с нещо ново. Вместо чийзкейка или кексчетата, които някои домакини приготвят всяка събота, идеята за някакво шоколадово изкушение, се върти все повече в главите ни. 

 
Вместо да похапвате от кофичката с течен шоколад гледайки "Приятели", ви предлагаме да опитате днешната ни рецепта - за лава кейк. Този изискан десерт няма да ви отнеме много усилия. Трябва само да спазите точно указанията. 
 
Необходими продукти: 
 
- 110 г масло; 
- 3 бр. яйца; 
- 4 супени лъжици захар; 
- 2 супени лъжици брашно; 
- 170 г натурален шоколад. 
 
Начин да приготвяне: 
 
Вмезете подходяща купа. Чукнете яйцата и ги разбийте хубаво с миксер. После добавете захарта и бъркайте още няколко минути. 
 
Вземете шоколада и го разтопете заедно с маслото на водна баня. Може да го направите на котлона или в микровълновата, както ви е по-удобно. 
 
Към пухкавата смес с яйцата добавяте малко по малко брашното и бъркате. После правите същото с шоколадовата смес, но не забравяйте, че първо трябва да изстине. 
 
Пригответе купички за крем карамел или форми за мъфини, които да напълните с тестото. Намажете ги с малсо, после поръсете с малко брашно. 
 
Във всеки съд слагате по 4-5 супени лъжички от сместа. 
 
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути. 
 
След като кейкчетата са готови, оставете ги да изстинат и ги поднесете. Можете да декорирате отгоре с пудра захар или канела по желание. Като гребнете с лъжица, сладката шоколадова течност в центъра ще се разтече. 
 
Още вкусни рецепти ще намерите в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase