Снимка: Pixabay

Отслабването е безкраен процес. Дори ударно да свалите няколко килограма с лишения, после трябва да се храните балансирано и здравословно, за да задържите свалените килограми и да не трупате нови.

Най-лесният начин да поддържате здраво тяло във форма е като се храните с продукти, съдържащи фибри, протеини, минерали и микроелементи. Има и още едно нещо, от което постоянно сте съветвани да се откажете, а именно – въглехидратите.
 
Те са с доста лош имидж, тъй като според разпространявани писания водят до напълняване. Вярно или не?
 
Погрешното разбиране
 
Когато споменем въглехидрати, асоциацията почти автоматично е с хляб, паста и други тестени изделия. Но този хранителен компонент не се съдържа само в тях! Въглехидрати има и в плодовете, зеленчуците, ядките. Така че не всички въглехидрати са лоши и нездравословни и определено не всички водят до повишаване на теглото.
 
Като цяло има два типа въглехидрати – лоши (рафинирани) и добри. Първата група съдържа много захари, които водят до повишаване на кръвната захар и съсипват всичките ви усилия за отслабване. По-сложните въглехидрати от друга страна ви държат сити за по-дълго време и помагат да влезете във форма, тъй като ви предпазват да посягате към вредни храни.
 
Смята се, че ако ядете въглехидрати преди лягане, няма да имате време да ги разградите и затова ще се превърнат в мазнини. Но това е мит! Въглехидратите няма как да се превърнат в мазнини, те се превръщат в гликоген, който се сортира в мускулите. По-късно този гликоген се превръща в енергия.
 
Защо да не ядете въглехидрати вечер четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase