Снимка: iStock

Продукти:

200 г леща
125 г моркови на кубчета
150 г червен лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1 дафинов лист
½ чаена лъжица мащерка
2 супени лъжици лимонов сок
60 г нарязана на ситно целина
4 супени лъжици пресен магданоз, наситнен
1 чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
4 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
 
В дълбок тиган или тенджера смесете лещата, морковите, лука, чесъна, дафиновия лист и мащерката. Добавете вода, така че да покрие продуктите. Кипнете я на котлона. След като заври, намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Отцедете водата. Извадете дафиновия лист. Изчакайте да изстине леко и добавете зехтин, лимонов сок, целина, магданоз, сол и пипер. Разбъркайте и сервирайте на стайна температура.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase